Domates Kebabi Firindan
Deze heerlijke tomaten met vlees uit de oven hebben een heerlijke mediterrane smaak.
Ingrediënten
- 800 gram runderlappen om te stoven
Voor de marinade:
- 1 kopje Turkse olijfolie
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel marjolein gedroogde
- 1 Spaanse peper fijn gesneden
- 1 eetlepel citroenschil geraspte
- 1 theelepel komijn gemalen
En verder:
- 2 uien gesnipperd
- 8 tomaten ontveld, uitgehold en in blokjes gesneden
- 2½ dl vleesbouillon eventueel van een tablet
- Cayennepeper optioneel
- Zout
- peterselie Fijngehakte
Instructies
- Snijd het vlees in dobbelstenen of vraag de slager dit voor je te doen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een kom de Turkse olijfolie met knoflook, marjolein, Spaanse peper, geraspte citroenschil en gemalen komijn.
- Voeg het vlees toe aan de marinade en meng goed.
- Laat het vlees minstens 1 nacht in de koelkast marineren, af en toe omscheppen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit een pan op het vuur en schroei het vlees in porties dicht.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak de gesnipperde ui kort in dezelfde pan totdat deze glazig is.
- Voeg dan de tomaten en bouillon toe, breng aan de kook.
- Doe het vlees terug in de pan en plaats de pan in de oven.
- Laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is, ongeveer 2 à 3 uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.
- Breng de tomatenkebab op smaak met cayennepeper en zout, en strooi er fijngehakte peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood, rijst en een groene salade.