Domates Kebabi Firindan

Deze heerlijke tomaten met vlees uit de oven hebben een heerlijke mediterrane smaak.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram runderlappen om te stoven

Voor de marinade:

  • 1 kopje Turkse olijfolie
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel marjolein gedroogde
  • 1 Spaanse peper fijn gesneden
  • 1 eetlepel citroenschil geraspte
  • 1 theelepel komijn gemalen

En verder:

  • 2 uien gesnipperd
  • 8 tomaten ontveld, uitgehold en in blokjes gesneden
  • dl vleesbouillon eventueel van een tablet
  • Cayennepeper optioneel
  • Zout
  • peterselie Fijngehakte

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelstenen of vraag de slager dit voor je te doen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng in een kom de Turkse olijfolie met knoflook, marjolein, Spaanse peper, geraspte citroenschil en gemalen komijn.
  • Voeg het vlees toe aan de marinade en meng goed.
  • Laat het vlees minstens 1 nacht in de koelkast marineren, af en toe omscheppen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een pan op het vuur en schroei het vlees in porties dicht.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Bak de gesnipperde ui kort in dezelfde pan totdat deze glazig is.
  • Voeg dan de tomaten en bouillon toe, breng aan de kook.
  • Doe het vlees terug in de pan en plaats de pan in de oven.
  • Laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is, ongeveer 2 à 3 uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.
  • Breng de tomatenkebab op smaak met cayennepeper en zout, en strooi er fijngehakte peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met stokbrood, rijst en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Turkije