Doperwtjes Crème Soep met groenten en gamba’s

Doperwtjes Crème Soep met groenten en gamba's

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g verse doperwtjes
  • 120 g courgette
  • 100 g wortel
  • 4 asperges
  • 2 sjalotjes
  • 12 gamba's
  • 1 lente-uitje
  • Laurier
  • Tijm
  • Groentebouillon
  • Olijfolie
  • Zout
  • Witte peperkorrels

Instructies

  • Snijd het lente-uitje in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje
  • olijfolie, samen met 1 takje tijm en 1 blaadje laurier.
  • Voeg de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg ongeveer een halve liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de schil van de courgette, evenals de wortel en asperges, in reepjes.
  • Snijd de sjalotjes in plakjes.
  • Bak dit mengsel op hoog vuur in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na 4
  • minuten de in stukjes gesneden gepelde gamba's toe, samen met zout en peper, en bak nog
  • 2 minuten.
  • Verwijder de takje tijm en het blaadje laurier uit de soep zodra deze klaar is.
  • Pureer de soep.
  • Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en gamba's.
  • Voeg wat versgemalen witte peper en een scheutje olijfolie toe voor de finishing touch.
  • Dit voorgerecht is een heerlijke combinatie van smaken en texturen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië