Drie frisse paksoisalades met verrassende dressings

Drie frisse paksoisalades met verrassende dressings

Probeer drie heerlijke variaties op een paksoisalade: romig met kwark, kruidig met dragonazijn of pittig met yoghurt en ketchup.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel dragonazijn of azijn
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 1 theelepel mosterd
  • 125 gram kwark
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels yoghurt
  • Citroensap naar smaak
  • Fijngehakte kervel of dragon
  • Fijngesneden peterselie
  • Mespuntje suiker
  • Paksoi in smalle reepjes
  • Peper
  • Tomatenketchup naar smaak
  • Zout

Instructies

  • Snijd de paksoi in smalle reepjes.
  • Kies een van de drie dressings:
  • Meng de kwark met mayonaise, mosterd, citroensap, peper, zout en peterselie.
  • Of meng de olie met dragonazijn, suiker, peper, zout en kervel of dragon.
  • Of meng yoghurt met ketchup, ui, peper en zout.
  • Schep de gekozen dressing door de gesneden paksoi.
  • Serveer direct of laat even intrekken in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra verse kruiden of geroosterde sesamzaadjes voor een knapperige twist.
Wijnadvies:

Een droge Riesling of frisse Sauvignon Blanc past goed bij de oosterse smaken van de salades.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Salade / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch