Driekleurensalade met paprika en maïs

Een kleurrijke salade met knapperige kropsla, felgele maïs en dunne ringen rode paprika, geserveerd in een witte keramische kom. De salade is licht besprenkeld met een pittige vinaigrette van olie, azijn en cayennepeper. Extra paprikaschijfjes en een snufje kruiden zorgen voor een mooie afwerking. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje met extra dressing. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de frisse kleuren en structuren van de salade.

Driekleurensalade met paprika en maïs

Een kleurrijke salade met paprika, maïs en een pittige vinaigrette.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Azijn
  • Cayennepeper
  • Kropsla
  • Maïs blik
  • Olie
  • 1 rode paprika

Instructies

  • Snijd de paprika in dunne ringen en verdeel ze in stukjes.
  • Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog deze.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Schep de sla, paprika en maïs door elkaar.
  • Roer een vinaigrette van olie en azijn.
  • Voeg cayennepeper toe aan de vinaigrette.
  • Schep de vinaigrette door de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg eventueel wat komkommer of tomaat toe voor extra variatie.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch