Driekleurensalade met paprika en maïs
Een kleurrijke salade met paprika, maïs en een pittige vinaigrette.
Ingrediënten
- Azijn
- Cayennepeper
- Kropsla
- Maïs blik
- Olie
- 1 rode paprika
Instructies
- Snijd de paprika in dunne ringen en verdeel ze in stukjes.
- Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog deze.
- Laat de maïs uitlekken.
- Schep de sla, paprika en maïs door elkaar.
- Roer een vinaigrette van olie en azijn.
- Voeg cayennepeper toe aan de vinaigrette.
- Schep de vinaigrette door de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eventueel wat komkommer of tomaat toe voor extra variatie.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 4 g