Druivenclafoutis

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g blauwe druiven pitloze
  • 250 g witte druiven pitloze
  • ½ dl Muscat de Beaume de Venise
  • 50 g boter
  • 4 eieren
  • 75 g basterdsuiker witte
  • 100 g bloem
  • zout
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl volle melk
  • poedersuiker uit strooibus

Instructies

  • Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in kom doen.
  • Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In de magnetron de boter smelten.
  • Taartvorm dun invetten met gesmolten boter.
  • Druiven afgieten, wijn opvangen.
  • In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig,schuimig mengsel kloppen.
  • Achtereenvolgens bloem,mespunt zout,crème fraîche,melk,wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen.
  • Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen.
  • Rest van gesmolten boter erover sprenkelen.
  • In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker.
  • Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarmen vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.

Voedingswaarden

Calories: 425 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 9 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch