Dubbele Bouillon van Geheime Herkomst
Ingrediënten
- 200 gram soepvlees
- 500 gram schenkel met been
- 1 ui
- Selderijgroen
- Tijm
- Lavas
- Boter
- 2 jeneverbessen
- 2 liter water
Instructies
- Snijd de schoongemaakte groenten (behalve de ui) in stukken.
- Steek de kruidnagel in de ui.
- Smelt wat boter en voeg vlees, kruiden en groenten, zonder knoflook toe, en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en laat nog eens 10 minuten koken.
- Breng het water aan de kook en voeg toe aan de pan.
- Laat alles minstens 5 uur trekken.
- Ontvet de bouillon.
- Zeef het door een neteldoek en laat afkoelen.
- Meng de eiwitten, gesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuïge massa voor het klaren.
- Roer door de afgekoelde bouillon en laat onder af en toe roeren zachtjes aan de kook komen.
- Laat nog een uur trekken en zeef opnieuw door de doek.