Dublin coddle

Deze Dublin coddle is een traditioneel Iers gerecht dat heerlijk smaakt en perfect is voor een stevige maaltijd. Geniet ervan!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g gerookte bacon
  • 400 g saucijsjes
  • 400 ml bouillon
  • 2 uien in stukken
  • 2 winterwortels in schijfjes
  • 4 aardappels geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook klein gesneden
  • ½ bosje peterselie kleingesneden
  • 2 takjes salie grof gesneden

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de bacon en saucijsjes toe.
  • Laat 5 minuten trekken.
  • Haal uit de pan en snijd de saucijsjes en bacon in stukken.
  • Leg een laag uien op de bodem van een grote braadpan met een goed sluitend deksel.
  • Maak dan laagjes van alle andere ingrediënten en maal over iedere laag wat peper.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat alles 1 uur sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Ierland