Duivelse scampi

Duivelse scampi

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g grote scampi ongepeld, ca16/20
  • Boter
  • 1 eetlepel cognac
  • 4 eetlepels tomatenketchup of meer naar smaak
  • 250 g room
  • 1 eetlepel currypoeder
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Pel de scampi en bak ze in wat boter tot ze gaar zijn.
  • Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt om uitdroging te voorkomen.
  • Overgiet de scampi met cognac en flambeer ze.
  • Haal de scampi uit de pan.
  • Meng in dezelfde pan de tomatenketchup en currypoeder.
  • Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.
  • Doe de scampi terug in de saus en verwarm nog een minuut op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met brood. Als je dit als hoofdgerecht serveert, kun je de hoeveelheden verdubbelen en pasta erbij serveren.
  • Geniet van deze heerlijke gerechten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst België