Eekhoorntjesbrood Cocktail

Eekhoorntjesbrood Cocktail

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

Mousse:

  • 14 g gelatine
  • 500 g eekhoorntjesbrood
  • 3 dl koksroom
  • 3 dl room

Duxelles:

  • 200 g eekhoorntjesbrood
  • 1 eetlepel olie

Gelei:

  • Afsnijdsels van eekhoorntjesbrood
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 8 g iota

Schuim:

  • 1 liter melk
  • 4 takjes salie
  • 1 eetlepel sucro
  • 1 eetlepel lecitine

Instructies

Mousse:

  • Borstel de paddestoelen schoon.
  • Voeg ze toe aan de koksroom, breng aan de kook en laat 10 minuten van het vuur af trekken.
  • Pureer in een blender en zeef het mengsel.
  • Week de gelatine in koud water en los deze op in de massa.
  • Klop de room op en spatel deze door de mousse.
  • Spuit de mousse in glazen en laat opstijven in de koelkast.

Duxelles:

  • Borstel de paddestoelen schoon, snijd ze bij (bewaar afsnijdsels).
  • Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
  • Verhit olie in een pan en sauteer de paddestoelen tot al het vocht is verdampt.
  • Laat afkoelen en verdeel over de mousse.

Gelei:

  • Voeg de afsnijdsels toe aan de gevogeltebouillon.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten van het vuur af trekken.
  • Zeef de bouillon en bind deze met iota.
  • Laat iets afkoelen en verdeel over de duxelles.
  • Zet de glazen in de koelkast.

Schuim:

  • Breng melk aan de kook, voeg salie toe en laat een nacht trekken in de koelkast.
  • Zeef de melk, voeg sucro en lecitine toe.
  • Klop het schuim luchtig met een staafmixer.
  • Schep het schuim vlak voor het opdienen op de cocktail en serveer
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Voorgerechten