Eendenborst met Venkel Sinaasappelsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 6-8 takjes verse tijm
  • 4 sjalotten groot
  • 4 knoflooktenen
  • 1 venkelknol
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 3 eetlepels honing
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 30 g boter
  • 5 dl kippenbouillon
  • ¾ dl witte wijn

Instructies

Eendenborst:

  • Snijd kruislings in op de huidkant van de eendenborsten.
  • Rasp de schil van de sinaasappel grondig.
  • Pers de sinaasappel en citroen apart uit.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  • Snipper de sjalotten en plet de knoflooktenen.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze in grove reepjes.
  • Druk de venkelzaadjes een beetje fijn.
  • Meng de helft van het sinaasappelsap met 2 eetlepels honing en 2 eetlepels tijmblaadjes om een kruidenpasta te maken.
  • Bak de eendenborsten eerst op de huidkant tot ze krokant worden (ongeveer 8 minuten), en breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer de huidkant in met de kruidenpasta en keer de borsten om om de andere kant ook in te smeren met de pasta.
  • Bak ze verder.

Saus:

  • Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze rusten.
  • In dezelfde pan, voeg boter toe en bak de sjalotten, gekneusde knoflook, venkel, venkelzaad, de rest van de tijm en sinaasappelschil.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat deze tot de helft inkoken.
  • Voeg de rest van het sinaasappelsap, honing en citroensap toe, en breng op smaak met zout, peper en witte wijn.
  • Giet het braadvocht uit de eendenborst in de pan.
  • Snijd de eendenborst in plakken.
  • Serveer de plakken eendenborst met de venkel-sinaasappelsaus.
  • Garneer met fijngehakte venkelgroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van je eendenborst met venkel-sinaasappelsaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte