Eendenborstfilet met Gekarameliseerde Venkel en Pruimen

Eendenborstfilet met Gekarameliseerde Venkel en Pruimen

Een verfijnd gerecht van malse eendenborstfilet met gekarameliseerde venkel en zoete pruimen. Een ideale keuze voor een feestelijk diner met een verfijnde smaakbalans.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gr eendenborstfilet
  • 1 grote venkelknol ongeveer 400 gr
  • 10 gewelde pruimen
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel allesbinder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de venkel, maak schoon en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Halveer de plakken.
  • Kook de venkelplakken in gezouten water voor ongeveer 8 minuten, tot ze beetgaar zijn.
  • Laat uitlekken in een zeef.
  • Snijd de eendenborstfilet in reepjes van ongeveer 2 cm breed en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en bak de eendenborstreepjes al omscheppend gedurende 2 minuten tot ze bruin zijn.
  • Schep uit de pan en zet apart.
  • Voeg de resterende olie toe aan de wok en bak de venkelplakken en sjalot al omscheppend gedurende 5 minuten tot ze bruin zijn.
  • Voeg de reepjes eendenborst, pruimen en 1 dl water toe aan de wok en breng aan de kook.
  • Roer de allesbinder erdoorheen en blijf roeren tot de saus licht gebonden is.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken krielaardappeltjes.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een zachte Pinot Noir of een fruitige Merlot, die de smaken van de eendenborstfilet en pruimen prachtig complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Paleo
Feestdagen etc Kerst