Eenvoudige Pot-au-Feu Bouillon
Ingrediënten
- 1 kilogram gehakte runderbotten
- 100 gram raapjes
- 1 ui geprikt met kruidnagel
- 1 prei
- 100 gram selderijknol
- 2 liter water
- 1 wortel
- Zout naar smaak
Instructies
- Zet de runderbotten op in koud water.
- Breng het water aan de kook en schuim eventueel af.
- Voeg het vlees toe en schuim opnieuw af zodra het begint te koken.
- Voeg de groenten en een beetje zout toe en laat minstens 5 uur zachtjes trekken.
- Zeef de bouillon om de groenten en botten te verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer de bouillon met stukjes mals vlees en groenten voor een complete maaltijd.
- Een stokbroodje of stukje Frans brood past goed bij deze klassieke Franse bouillon.
- Voor een extra smaakdimensie kun je verse kruiden zoals peterselie, tijm en laurierblaadjes toevoegen aan de bouillon tijdens het koken.