Eenvoudige Pot-au-Feu Bouillon

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilogram gehakte runderbotten
  • 100 gram raapjes
  • 1 ui geprikt met kruidnagel
  • 1 prei
  • 100 gram selderijknol
  • 2 liter water
  • 1 wortel
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Zet de runderbotten op in koud water.
  • Breng het water aan de kook en schuim eventueel af.
  • Voeg het vlees toe en schuim opnieuw af zodra het begint te koken.
  • Voeg de groenten en een beetje zout toe en laat minstens 5 uur zachtjes trekken.
  • Zeef de bouillon om de groenten en botten te verwijderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer de bouillon met stukjes mals vlees en groenten voor een complete maaltijd.
  • Een stokbroodje of stukje Frans brood past goed bij deze klassieke Franse bouillon.
  • Voor een extra smaakdimensie kun je verse kruiden zoals peterselie, tijm en laurierblaadjes toevoegen aan de bouillon tijdens het koken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij deze eenvoudige, maar smaakvolle bouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Soep / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij