Eggs Benedict met truffel, rosbief en pesto
Deze Eggs Benedict krijgen een feestelijke twist met rosbief, truffelmayonaise en pesto. Perfect voor een luxe paasbrunch!
Equipment
- Kookring of glas
- pollepel
Ingrediënten
- ½ ongesneden wit brood
- 1 el azijn bijv. witte wijnazijn
- 150 –200 g rosbief 12 plakjes
- 15 g pijnboompitjes
- 20 g Parmezaanse kaas
- 4 eieren maat L
- 4 el pesto
- 4 tl kappertjes
- 8 el truffelmayonaise
- 1 takje basilicum
- Peper
- Zout
Instructies
- Snijd het brood in vier dikke plakken van ca.
- 2 cm en steek met een kookring of glas vier rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede.
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, haal uit de pan en laat afkoelen.
- Rooster de broodrondjes aan beide kanten goudbruin in dezelfde pan en laat kort afkoelen.
- Besmeer elk broodje met twee eetlepels truffelmayonaise en leg er drie plakjes rosbief op.
- Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje azijn.
- Maak een kolk in het water en laat een ei uit een kommetje in de kolk glijden.
- Pocheer het ei 3 minuten en haal het eruit met een schuimspaan.
- Herhaal voor de andere eieren.
- Leg een gepocheerd ei op elk broodje met rosbief en bestrooi met peper en zout.
- Verdeel pesto, kappertjes, pijnboompitjes en verse basilicumblaadjes over de eieren.
- Rasp er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg voor extra luxe wat gekookte aspergetips toe of vervang de rosbief door gerookte zalm en Hollandse garnalen. Wijnadvies:
Een frisse mousserende wijn zoals Prosecco of een droge Cava past perfect bij de rijke smaken van dit brunchgerecht.
Voeg voor extra luxe wat gekookte aspergetips toe of vervang de rosbief door gerookte zalm en Hollandse garnalen. Wijnadvies:
Een frisse mousserende wijn zoals Prosecco of een droge Cava past perfect bij de rijke smaken van dit brunchgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 510 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 29 g | Vet: 34 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g