Eggs Benedict met truffel, rosbief en pesto

Eggs Benedict met rosbief, gepocheerd ei, pesto en pijnboompitten op een geroosterd broodje met basilicum

Eggs Benedict met truffel, rosbief en pesto

Deze Eggs Benedict krijgen een feestelijke twist met rosbief, truffelmayonaise en pesto. Perfect voor een luxe paasbrunch!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ ongesneden wit brood
  • 1 el azijn bijv. witte wijnazijn
  • 150 –200 g rosbief 12 plakjes
  • 15 g pijnboompitjes
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 4 eieren maat L
  • 4 el pesto
  • 4 tl kappertjes
  • 8 el truffelmayonaise
  • 1 takje basilicum
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd het brood in vier dikke plakken van ca.
  • 2 cm en steek met een kookring of glas vier rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede.
  • Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Rooster de broodrondjes aan beide kanten goudbruin in dezelfde pan en laat kort afkoelen.
  • Besmeer elk broodje met twee eetlepels truffelmayonaise en leg er drie plakjes rosbief op.
  • Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje azijn.
  • Maak een kolk in het water en laat een ei uit een kommetje in de kolk glijden.
  • Pocheer het ei 3 minuten en haal het eruit met een schuimspaan.
  • Herhaal voor de andere eieren.
  • Leg een gepocheerd ei op elk broodje met rosbief en bestrooi met peper en zout.
  • Verdeel pesto, kappertjes, pijnboompitjes en verse basilicumblaadjes over de eieren.
  • Rasp er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Voeg voor extra luxe wat gekookte aspergetips toe of vervang de rosbief door gerookte zalm en Hollandse garnalen.
Wijnadvies:

Een frisse mousserende wijn zoals Prosecco of een droge Cava past perfect bij de rijke smaken van dit brunchgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 510 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 29 g | Vet: 34 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Ei / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente
Feestdagen etc Pasen