El Moje - Tomatensalade met Tonijn

El Moje - Tomatensalade met Tonijn

Geniet van deze frisse en eenvoudige Spaanse tomatensalade met tonijn, perfect voor warme dagen of als lichte lunch.
Porties: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 grote tomaten in stukken gesneden
  • 1 uitgelekt blikje tonijn in stukken á 185 g
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • 10 zwarte olijven gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden

Instructies

  • Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard.
  • Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in partjes.
  • Meng in een grote kom de tomaten, tonijn, rode ui, olijven en de in partjes gesneden eieren.
  • Maak de dressing door de olijfolie, witte wijnazijn, zout, peper, fijngesneden knoflook en peterselie goed te mengen in een kleine kom.
  • Schenk de dressing over de tomatensalade en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed verdeeld zijn.
  • Serveer de salade direct of laat deze even staan zodat de smaken nog beter kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij een barbecue of als lichte lunch met wat knapperig brood.
Voor extra frisheid kun je ook wat komkommer toevoegen aan de salade.

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Verdejo of een Albariño past uitstekend bij deze tomatensalade.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan / Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Pescatarian
Feestdagen etc Picknick