Empanada

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje pangsitvelletjes
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 middelgrote uien in plakjes
  • 1 gehakte tomaat
  • 250 g half-om-half gehakt
  • 125 g kippengehakt
  • Zout
  • Peper naar behoefte

Instructies

  • Roerbak de fijngesneden ui en knoflook in wat boter.
  • Voeg de tomaat en het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het vlees gaar worden en laat het dan afkoelen.
  • Ontdooi de pangsitvelletjes en leg op ieder pangsitvelletje een hoopje van het mengsel.
  • Vouw de velletjes dicht en druk de met water bevochtigde randen goed op elkaar.
  • Frituur de empanadas in hete olie tot ze knapperig en bruin zijn, en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Fillippijnen