Engelse kwarktaart uit de oven van Astrid Veltman

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bosvruchtenmix diepvries, 300 gr, Frosta
  • 150 gram volkorenbiscuit
  • 75 gram boter
  • 3 eieren
  • 300 gram verse roomkaas MonChou
  • 200 gram magere kwark
  • 125 witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ½ dl bosvruchtenlimonadesiroop

Instructies

  • Laat de bosvruchten in 1 uur ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine.
  • Laat in een pan de boter zachtjes smelten en schep dit door de biscuitkruimels.
  • Doe het biscuitmengsel in de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
  • Splits de eieren boven 2 kommen.
  • Klop in één kom de dooiers met de suiker, de roomkaas, de kwark en de citroenrasp tot een glad mengsel.
  • Klop in de andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het roomkaasmengsel.
  • Schep de helft van de bosvruchten door het roomkaasmengsel.
  • Schep het mengsel in de vorm en strijk het glad.
  • Bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur en 15 minuten gaar.
  • Laat de taart in de vorm afkoelen.
  • Week de gelatine ± 5 minuten in een kom met ruim koud water.
  • Breng in een pannetje 2 eetlepels water aan de kook.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze, van vuur af, al roerend in het hete water op.
  • Schep de siroop en de rest van de bosvruchten door en laat de bosvruchtengelei in ± 15 minuten lobbig worden.
  • Schenk de bosvruchtengelei over de taart en laat de taart in de koelkast ± 3 uur opstijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Engeland