Engelse nasi-bami gehaktballen, goudbruin gebakken en geglazuurd met een rijke saus, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, gegarneerd met verse kruiden, omringd door limoen, chilipepers en een kommetje sambal op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een gezellige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en warme natuurlijke verlichting.

Engelse Nasi-Bami Gehaktballen met Ketjap en Sambal

Deze Engelse nasi-bami gehaktballen met ketjap, sambal en kruidenmix zijn een hartige en smaakvolle maaltijd met een Aziatische twist!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 zakje nasi- of bami kruidenmix
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 ei
  • 2 beschuiten fijngemaakt of paneermeel
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels olie bijv. wokolie, olijfolie of zonnebloemolie
  • Bruine saus of tomatenketchup

Instructies

  • Instructies:
  • Meng in een kom het gehakt, nasi- of bami kruidenmix, fijngehakte knoflook, fijngesneden ui, ei, fijngemaakte beschuiten (of paneermeel), ketjap asin en ketjap manis, en sambal oelek.
  • Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
  • Laat het gehaktmengsel ongeveer een uur rusten zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
  • Vorm vervolgens ongeveer 12 gehaktballen van het mengsel.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen om en om bruin.
  • Blus af met wat warm water en voeg een scheut bruine saus of tomatenketchup toe.
  • Laat de gehaktballen 20-25 minuten sudderen, keer ze regelmatig om en zorg ervoor dat ze volledig gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gehaktballen met rijst, groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze hartige gehaktballen met Aziatische smaakmakers gaan goed samen met een lichte Engelse rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Azië / Engeland / Fusion
Jaargetijde: Alle Jaargetijden