Engelse Nasi-Bami Gehaktballen met Ketjap en Sambal
Deze Engelse nasi-bami gehaktballen met ketjap, sambal en kruidenmix zijn een hartige en smaakvolle maaltijd met een Aziatische twist!
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 zakje nasi- of bami kruidenmix
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngesneden
- 1 ei
- 2 beschuiten fijngemaakt of paneermeel
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels olie bijv. wokolie, olijfolie of zonnebloemolie
- Bruine saus of tomatenketchup
Instructies
- Instructies:
- Meng in een kom het gehakt, nasi- of bami kruidenmix, fijngehakte knoflook, fijngesneden ui, ei, fijngemaakte beschuiten (of paneermeel), ketjap asin en ketjap manis, en sambal oelek.
- Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
- Laat het gehaktmengsel ongeveer een uur rusten zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
- Vorm vervolgens ongeveer 12 gehaktballen van het mengsel.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen om en om bruin.
- Blus af met wat warm water en voeg een scheut bruine saus of tomatenketchup toe.
- Laat de gehaktballen 20-25 minuten sudderen, keer ze regelmatig om en zorg ervoor dat ze volledig gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gehaktballen met rijst, groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze hartige gehaktballen met Aziatische smaakmakers gaan goed samen met een lichte Engelse rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g