Entrec么te met Peperroomsaus en Witlof-Appelsalade

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Koekenpan of wok
  • keukenpapier
  • Keukenmes

Ingredi毛nten

  • Boter
  • Aardappelpartjes
  • Proven莽aalse kruiden
  • 2 entrec么tes
  • Zout en peper
  • 2 stronken witlof
  • 1 appel
  • Caesar sladressing
  • 100 ml rode wijn
  • Peperroomsaus

Instructies

  • Verhit 25 g boter in een koekenpan of wok.
  • Bestrooi de aardappelpartjes met Proven莽aalse kruiden en bak ze afgedekt gedurende 10 minuten, af en toe omschuddend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verwijder halverwege het deksel van de pan.
  • Dep de entrec么tes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de entrec么tes in 2-3 minuten per kant, tot ze aan de buitenkant bruin en van binnen ros茅 zijn.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Snijd intussen de witlof en appel in stukken en meng ze in een kom met de sladressing.
  • Roer de rode wijn en peperroomsaus door het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verwarm het kort.
  • Verdeel de aardappels en entrec么tes over twee borden en schep de saus over het vlees.
  • Serveer de salade apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de entrec么te en de peperroomsaus.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorie毛n Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Die毛t: Glutenvrij / Lactosevrij