Entrec么te met Peperroomsaus en Witlof-Appelsalade
Equipment
- Koekenpan of wok
- keukenpapier
- Keukenmes
Ingredi毛nten
- Boter
- Aardappelpartjes
- Proven莽aalse kruiden
- 2 entrec么tes
- Zout en peper
- 2 stronken witlof
- 1 appel
- Caesar sladressing
- 100 ml rode wijn
- Peperroomsaus
Instructies
- Verhit 25 g boter in een koekenpan of wok.
- Bestrooi de aardappelpartjes met Proven莽aalse kruiden en bak ze afgedekt gedurende 10 minuten, af en toe omschuddend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Verwijder halverwege het deksel van de pan.
- Dep de entrec么tes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de entrec么tes in 2-3 minuten per kant, tot ze aan de buitenkant bruin en van binnen ros茅 zijn.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Snijd intussen de witlof en appel in stukken en meng ze in een kom met de sladressing.
- Roer de rode wijn en peperroomsaus door het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verwarm het kort.
- Verdeel de aardappels en entrec么tes over twee borden en schep de saus over het vlees.
- Serveer de salade apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de entrec么te en de peperroomsaus.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 8 g