Escalopes de porc a l’Italienne

Escalopes de porc a l'Italienne

Italiaanse varkensoester met basilicumboter 
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • zout
  • peper gemalen
  • 1 eetlepel(s) Parmezaan
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel citroensap
  • 2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 4 125 gram varkensoesters
  • 5 gram basilicum gehakt
  • 50 gram boter

Instructies

  • Masseer de varkensoester met met 2 eetlepels olie, Italiaanse kruiden en peper.
  • Laat het vlees 30 minuten buiten de koeling op temperatuur komen en laat de kruiden intrekken.
  • Roer in een kom boter, basilicum, citroensap en Parmezaanse kaas tot een basilicumboter.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de pan op hoog vuur, zet het vuur middelhoog en bak de varkensoester zachtjes en schuif ze regelmatig over de bodem van de pan, keer ze veelvuldig.
  • Bak ze in ongeveer 8 minuten tot ze rose zijn en lichtbruin van kleur.
  • Schep voor het serveren een klontje boter op de varkensoester.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Italië