Exotische Mango Pudding met Citroengras
Deze exotische mango pudding is een heerlijk, romig en veganistisch dessert. De smaakvolle combinatie van mango, gember en citroengras zorgt voor een verfrissende traktatie die perfect is na elke maaltijd.
Ingrediënten
- 1 stengel citroengras
- 2 el hennepzaad
- ½ tl fijngesneden gemberwortel
- 1 tl kokosolie
- 2 middelgrote mango's
- 1 sinaasappel
Instructies
- Schil de mango's.
- Snijd aan beide kanten van de pit de wangen eraf en snijd het vruchtvlees in middelgrote stukken.
- Houd een paar stukjes apart voor de garnering.
- Was de stengel citroengras en snijd het bovenste deel eraf.
- Snijd de stengel doormidden en gebruik alleen het zachte gedeelte van de kern.
- Pel de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Doe het vruchtvlees van de mango, het citroengras, de gember, sinaasappel en kokosolie in de blender.
- Mix alles tot een dik en romig mengsel.
- Verdeel de pudding over 2 bakjes en garneer met de apart gehouden stukjes mango en het hennepzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pudding direct na het maken. Voor een koudere variant kunt u de bakjes nog 15 minuten in de koelkast zetten.
Wijnadvies:
Bij dit dessert past geen wijn. Een kopje thee, zoals jasmijn- of muntthee, of een glas water met een schijfje sinaasappel is een uitstekende aanvulling.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g