Exotische mangosalade met frisse crunch

Haarscherpe opname van een frisse salade met rijpe mangoblokjes, komkommer, rode paprika en verse munt en koriander. Afgewerkt met cashewnoten en een lichte limoendressing, geserveerd in een keramische schaal op een rustieke houten tafel met helder natuurlijk licht.

Exotische mangosalade met frisse crunch

Een lichte en verrassende salade van mango, rettich en spitskool, met een romige pinda-koriandersaus en knapperige appelchips voor extra bite.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Anti-aanbak-ovenmatje of bakpapier
  • citruspers
  • mes
  • Schaaf

Ingrediënten

  • ½ rettich
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 harde onrijpe mango
  • 1 lichtzure appel bijv. Granny Smith
  • 1 limoen
  • 1 zakje panklare spitskool 300 g
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel Thaise vissaus
  • 3 takjes koriander
  • mespunt gemalen kruidnagel

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
  • Appel wassen, klokhuis verwijderen en in flinterdunne plakjes schaven.
  • Appelschijfjes besprenkelen met citroensap en op ovenmatje of bakpapier leggen.
  • Appelschijfjes in circa 2 uur knapperig bakken in de oven.
  • Mango schillen en pit verwijderen, rettich schillen en beide in flinterdunne reepjes schaven.
  • Mango, rettich en spitskool in schaal mengen met zout en rijstazijn.
  • Mengsel 30 minuten laten staan.
  • Limoen uitpersen en koriander fijn knippen.
  • In een kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot een dressing mengen.
  • Salade over vier borden verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen en appelchips erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
 
Garneer met een extra takje koriander en een partje limoen voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Noten / Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden