Exotische mangosalade met frisse crunch
Een lichte en verrassende salade van mango, rettich en spitskool, met een romige pinda-koriandersaus en knapperige appelchips voor extra bite.
Ingrediënten
- ½ rettich
- ½ theelepel zeezout
- 1 harde onrijpe mango
- 1 lichtzure appel bijv. Granny Smith
- 1 limoen
- 1 zakje panklare spitskool 300 g
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel Thaise vissaus
- 3 takjes koriander
- mespunt gemalen kruidnagel
Instructies
- Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
- Appel wassen, klokhuis verwijderen en in flinterdunne plakjes schaven.
- Appelschijfjes besprenkelen met citroensap en op ovenmatje of bakpapier leggen.
- Appelschijfjes in circa 2 uur knapperig bakken in de oven.
- Mango schillen en pit verwijderen, rettich schillen en beide in flinterdunne reepjes schaven.
- Mango, rettich en spitskool in schaal mengen met zout en rijstazijn.
- Mengsel 30 minuten laten staan.
- Limoen uitpersen en koriander fijn knippen.
- In een kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot een dressing mengen.
- Salade over vier borden verdelen.
- Dressing erover sprenkelen en appelchips erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een extra takje koriander en een partje limoen voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een droge Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 14 g