Farfalle met Gerookte Zalmsaus en Broccoli
Ingrediënten
- 300 g panklare broccoliroosjes
- 400 g farfalle
- 2 rode uien gesnipperd
- 5 eetlepels olijfolie
- 200 ml crème fraîche
- 400 g gerookte zalmsnippers
- 150 g rucola
- ½ eetlepel citroensap
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
Instructies
- Breng in een pastapan ruim water met zout aan de kook.
- Kook de broccoliroosjes hierin gedurende 2 minuten.
- Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze af onder koud water om het garingsproces te stoppen.
- Kook de farfalle in hetzelfde water in 10-12 minuten beetgaar.
- Bak in een hapjespan de gesnipperde ui in 2 eetlepels olie gedurende 3 minuten zachtjes.
- Roer de crème fraîche en 2 eetlepels water door de ui.
- Voeg de gerookte zalmsnippers en broccoliroosjes toe aan de saus en verwarm deze nog 5 minuten zachtjes.
- Breng de saus op smaak met zout en flink wat grof gemalen zwarte peper.
- Meng in een schaal de rucola met 1 eetlepel olie, citroensap en een mespunt zout.
- Giet de farfalle af en roer er 2 eetlepels olie en wat zout en peper door.
- Verdeel de pasta over vier warme borden, schep de saus erop en serveer met de rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc vormt een perfecte aanvulling op de romige zalmsaus en de verse smaak van de broccoli en rucola.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Sugar: 4 g