Fazantlolly met heldere saus van crêpes, champignons en zuurkool

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Garnituur:

  • 40 gram sjalotten
  • 100 gram ontbijtspek
  • 500 gram zuurkool
  • 1,5 kg grote champignons
  • 250 gram truffelaardappelen

Lolly:

  • 500 gram Panko
  • 2,5 dl room
  • 4 st eieren
  • 25 gram gedroogde eekhoorntjesbrood cepèspaddenstoelen
  • Zout
  • Peper
  • 240 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 8 st fazantfilets
  • 200 gram patentbloem

Saus:

  • 25 gram gedroogde eekhoorntjesbrood cepèspaddenstoelen
  • 2 dl gevogeltefond
  • 10 gram aardappelzetmeel
  • 200 gram suiker

Instructies

Voorbereiding:

    Aardappelpapier:

    • Kook de truffelaardappelen in de schil gaar en wrijf ze door een zeef.
    • Breng deze puree op smaak met zout en peper.
    • Strijk deze puree met behulp van een mal uit op siliconenpapier en droog ze op 60 graden in de oven of een izidry.

    Lolly:

    • Snijd de fazantfilets in blokjes en pureer deze samen met de eieren en de room in een keukenmachine (magimix).
    • Breng de puree op smaak met zout, peper en het cepèspoeder.
    • Spuit de fazantpuree in ingevette metalen ringen die op een bakplaat met een silpad (siliconen bakmat) staan.
    • Stoom ze gaar in 12 minuten op 100 graden en laat afkoelen.
    • Paneer de cilinders door ze eerst door bloem, dan eiwit en tot slot panko te halen.

    Garnituur:

    • Spoel de zuurkool af en laat deze uitlekken.
    • Snipper de sjalotten en snijd het ontbijtspek in kleine blokjes.
    • Haal de stelen uit de champignons en hak deze fijn.
    • Fruit de sjalotten in boter en voeg de gehakte champignonstelen toe.
    • Sauté dit op hoog vuur, voeg het ontbijtspek toe en verhit even mee.
    • Roer deze massa door de zuurkool en breng op smaak met zout en peper.
    • Leg de champignons in een met boter ingevette pan met een bodempje water, besprenkel ze met citroensap, bestrooi met zout en peper, en bedek ze met vetvrij papier.
    • Breng aan de kook en laat de champignons op laag vuur in 5 minuten gaar worden en laat ze daarna afkoelen.
    • Vul de afgekoelde champignons met de zuurkool en zet ze op een bakplaat met een silpad.

    Saus:

    • Doe de suiker in een pan met 4 dl water, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
    • Voeg het cepèspoeder toe en de gevogeltefond, breng weer aan de kook.
    • Roer het aardappelzetmeel aan met koud water, voeg dit toe aan de kokende saus en laat het een minuut doorkoken.
    • Breng de saus op smaak met zout en peper.

    Bereiding:

      Lolly's:

      • Frituur de lolly's in olie op 180 graden en steek er een stokje in.
      • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

      Champignons:

      • Verwarm de gevulde champignons in een oven van 180 graden.

      Saus:

      • Breng de saus aan de kook.

      Dresseren:

      • Leg de lolly's op de borden samen met de champignons en schep wat saus erlangs.
      • Garneer met het aardappelpapier.
      • Dit is een complex gerecht met veel verschillende componenten.
      • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten en bereidingswijzen zorgvuldig hebt voorbereid voordat je begint met de uiteindelijke bereiding.
      --------------------------------------------------------------------------------------------------
      Recept categorieën Gevogelte / Voorgerechten / Wild