Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen kruimig, geschild
- 1 grote ui gesnipperd
- 100 ml melk
- 150 gram komijnekaas in blokjes
- 150 gram salami of cervelaatworst in blokjes
- 125 gram spekreepjes
- 1 liter boerenkool panklaar
- 200 ml water
- 25 gram boter
- 4 eetlepels Amsterdamse uien
- 4 eetlepels cocktailaugurken
- 4 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels zilveruitjes
- Peper
- Zout
Instructies
- Verhit de boter in een grote pan en bak de spekreepjes zachtjes uit.
- Schep de knapperige spekjes uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui 5 minuten in het spekvet.
- Schep de boerenkool erdoor en laat 5 minuten slinken.
- Snijd de aardappelen in stukken en leg ze bovenop de boerenkool.
- Schenk het water erbij en kook afgedekt 25-30 minuten gaar.
- Voeg zout toe als de boerenkool geslonken is en voeg eventueel extra water toe.
- Stamp de boerenkool en aardappelen fijn en roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot in een schaal.
- Doe de spekjes, mosterd, kaas, worst, zilveruitjes en augurken in aparte kommetjes.
- Serveer bij de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de stamppot met extra mosterd en zilveruitjes.
Wijnadvies:
Crianza uit Navarra, Rioja of Toro, of een Reserva uit Valdepenas.
Voedingswaarden
Calories: 760 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 35 g | Vet: 42 g