Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vershoudfolie
Ingrediënten
Voor de Kaasvlinders:
- 150 gram oude kaas geraspt
- 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
- 1 ei
- 1 rol vers bladerdeeg 270 gram
Voor de MonChou Rolletjes:
- 200 gram MonChou roomkaas
- 8 plakken boerenham
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 handje gesneden bieslook
- 1 handje gesneden peterselie
- ¼ rode paprika
- Peper
Instructies
Voorbereiding:
- Rasp de oude kaas en verdeel gelijkmatig over een groot plak bladerdeeg.
- Breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
- Rol het bladerdeeg op vanaf de lange zijde tot halverwege.
- Draai het bladerdeeg om en rol het op vanaf de andere kant.
- Snijd het bladerdeeg doormidden met een koksmes en plaats het in de vriezer.
- Breng de MonChou op smaak met peper en paprikapoeder.
- Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook in kleine ringetjes.
- Meng beide kruiden met de MonChou.
- Snijd de rode paprika in kleine blokjes en meng de helft ervan door het MonChou-mengsel.
- Leg vier plakken ham op elkaar en smeer de helft van het MonChou-mengsel er gelijkmatig overheen.
- Strooi de resterende blokjes paprika eroverheen.
- Rol de ham voorzichtig op vanaf de lange zijde.
- Wikkel de rolletjes in vershoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
- Herhaal deze stappen voor de overige ingrediënten.
Bereiding van de MonChou Hapjes:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd het bevroren bladerdeeg in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Leg de kaasvlinders verspreid over twee bakplaten met bakpapier.
- Bak ze gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de kaasvlinders even afkoelen.
- Snijd ondertussen de rolletjes ham in porties en serveer ze op de krokante kaasvlinders.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze verfijnde hapjes.