Feestelijke Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa
Een feestelijk gerecht van paasbrood wentelteefjes met een frisse appel-basilicumsalsa. Perfect voor een uitgebreid paasontbijt of brunch!
Ingrediënten
- 4 sneetjes paasbrood
- 3 appels geschild en in stukjes gesneden
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels gemberjam
- 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
- 300 ml melk
- Vloeibare margarine
- Poedersuiker
Instructies
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Breng de stukjes in een pan met sinaasappelsap en gemberjam aan de kook.
- Kook de appels in 8-10 minuten tot een compote.
- Laat de compote afkoelen en schep de basilicum erdoor.
- Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop vervolgens de melk erdoor.
- Haal de sneetjes paasbrood door het eimengsel en leg ze in een diep bord.
- Schenk de rest van het eimengsel erover.
- Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de sneetjes paasbrood in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant.
- Leg de wentelteefjes op 4 borden, bestuif ze met poedersuiker en schep de appel-basilicumsalsa ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een paar blaadjes verse basilicum en serveer met een glas verse jus d’orange.
Wijnadvies:
Deze Paasbrood Wentelteefjes combineren perfect met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige witte wijn zoals Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g