Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 2 - 3 peren geschild en in 12 partjes gesneden
- 150 g kwark
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 g veenbessenjam
- 10 g amandelen geroosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol het flammkuchendeeg uit op het bakblik en vouw de randen ca.
- 1 cm naar binnen.
- Druk stevig aan.
- Besprenkel de perenpartjes met citroensap.
- Karameliseer 2 eetlepels suiker in een droge, hete pan.
- Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de peren erdoorheen.
- Meng in een kom de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 eetlepels suiker.
- Bestrijk het flammkuchendeeg gelijkmatig met het kwarkmengsel.
- Verdeel vervolgens de gekarameliseerde peren gelijkmatig over het deeg.
- Bak de flammkuchen in 15 - 20 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
- Garneer voor het serveren met veenbessenjam en geroosterde amandelen.
- Serveer de flammkuchen warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer, past goed bij de zoete en fruitige smaken van de gekarameliseerde peren en veenbessenjam.Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 18 g