Flammkuchen met peren en veenbessenjam

Flammkuchen met Gekarameliseerde Peren en Veenbessenjam

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 2 - 3 peren geschild en in 12 partjes gesneden
  • 150 g kwark
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 g veenbessenjam
  • 10 g amandelen geroosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Rol het flammkuchendeeg uit op het bakblik en vouw de randen ca.
  • 1 cm naar binnen.
  • Druk stevig aan.
  • Besprenkel de perenpartjes met citroensap.
  • Karameliseer 2 eetlepels suiker in een droge, hete pan.
  • Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de peren erdoorheen.
  • Meng in een kom de kwark, eieren, vanillesuiker en 2 eetlepels suiker.
  • Bestrijk het flammkuchendeeg gelijkmatig met het kwarkmengsel.
  • Verdeel vervolgens de gekarameliseerde peren gelijkmatig over het deeg.
  • Bak de flammkuchen in 15 - 20 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
  • Garneer voor het serveren met veenbessenjam en geroosterde amandelen.
  • Serveer de flammkuchen warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer, past goed bij de zoete en fruitige smaken van de gekarameliseerde peren en veenbessenjam.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch