Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg 400 g (Alternatief: 1 rol vers spelt-pizzadeeg van 400 g)
- 3 puntpaprika's in de lengte in reepjes gesneden
- 1 rode peper ontpit en zeer fijn gesneden
- 250 g kwark
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eieren
- 1 teen knoflook geschild en geperst
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Zout
- Verse rozemarijn om te garneren
- Versgemalen peper
Instructies
- erwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
- Bak de paprikareepjes circa 2 minuten in olijfolie in een koekenpan.
- Meng in een kom de kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal het deeg direct uit de koelkast, rol het uit en leg het in de ingevette bakvorm.
- (Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
- ) Verstevig de rand met het uitstekende deeg.
- Giet het kwarkmengsel in de vorm en verdeel de paprika erover.
- Bak onderin de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot het knapperig is.
- Garneer met rozemarijn voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor de flammkuchen kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.
Wijnadvies:
Een droge Duitse Riesling past goed bij dit gerecht vanwege zijn verfrissende zuurgraad en fruitige aroma's.Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g