Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- Peper & zout
Flammkuchen met Druiven & Noten:
- 350 g druiven ontpit en gehalveerd
- Walnoten gehalveerd
- Honing
Flammkuchen met Pompoen & Mozzarella:
- 200 g Hokkaidopompoen in kleine blokjes gesneden
- 8 plakjes gedroogde ham
- 1 mozzarella
- ½ lente-ui
Flammkuchen met Pesto & Ham:
- 8 plakjes gedroogde ham
- 3 tomaten in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels hazelnoten grof gehakt
- 2 eetlepels pesto naar keuze gemengd met de crème fraîche
- Parmezaan
Flammkuchen met Tomaat & Olijven:
- 30 olijven
- 3 tomaten in kleine blokjes gesneden
- Oregano
- Rucola ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het flammkuchendeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in vier gelijke rechthoeken.
- Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
- Bestrijk het deeg met crème fraîche tot aan de rand.
Beleg elk stuk deeg met de ingrediënten voor de verschillende flammkuchenvarianten volgens de onderstaande instructies:
- Voor de Flammkuchen met Druiven & Noten: Beleg met druiven en walnoten, en besprenkel met honing.
- Voor de Flammkuchen met Pompoen & Mozzarella: Beleg met pompoenblokjes, gedroogde ham, mozzarella en lente-ui.
- Voor de Flammkuchen met Pesto & Ham: Beleg met gedroogde ham, tomatenblokjes, hazelnoten, pesto-crème fraîche mengsel en Parmezaan.
- Voor de Flammkuchen met Tomaat & Olijven: Beleg met olijven, tomatenblokjes en oregano.
- Breng de flammkuchen op smaak met peper en zout (behalve voor de druivenvariant).
- Bak de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
- Garneer de flammkuchen met rucola voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de flammkuchen naar eigen voorkeur beleggen met pikante groenten of seizoensfruit. Experimenteer met verschillende sauzen zoals tomatensaus, pesto of verse kaas voor variatie in de basis.