Flan di coco con latte condensato
Eenvoudig recept zonder boter en meel
Het woord ‘flan’ hebben de Italianen uit het Frans overgenomen en gezien het feit dat kokos wordt gebruikt, zal dit waarschijnlijk geen authentiek Italiaans gerecht zijn. Maar lekker is het wel!
Ingrediënten
- 1 blik gecondenseerde melk Friese Vlag – 397 gram
- dezelfde inhoud van bovenstaand blikje met gewone melk
- 225 ml caramelsaus zelfgemaakt of uit een flesje
- 4 eieren
- 175 gram gemalen kokos
- 50 gram suiker
Instructies
- Gebruik een siliconen cakevorm (andere cakevormen invetten met olie of margarine) en oven voorverwarmen op 180 graden (forno 180 gradi).
- Giet de caramelsaus over de bodem van de cakevorm.
- De eieren met suiker stevig opkloppen en de overige ingrediënten toevoegen en even goed mixen.
- Massa in cakevorm gieten in de oven ongeveer 35-45 minuten mooi bruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aanrader is om deze kokosflan warm te eten, maar koud is ie ook erg lekker!
Niet te zoet, dus ook lekker met een glas prosecco!
Niet te zoet, dus ook lekker met een glas prosecco!