Flensjes met Romige Notenmoes

Flensjes met Romige Notenmoes

Flensjes met Romige Notenmoes

Heerlijk zachte flensjes gevuld met romige notenmoes van walnoten en slagroom. Een perfect dessert voor een gezellige avond!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Steelpan (voor het verwarmen van flensjes)
  • Snijplank (voor de walnoten)

Ingrediƫnten

  • 125 g zeer fijn gehakte walnoten
  • 100 g boter
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 3 eetlepels stijfgeklopte slagroom
  • Flensjes naar behoefte

Instructies

  • Meng de fijngehakte walnoten, boter en vanillesuiker in een mengkom.
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het mengsel.
  • Verwarm de flensjes in een steelpan of magnetron.
  • Vul elke flensje met 1-2 eetlepels notenmoes.
  • Vouw de flensjes dubbel en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit heerlijke dessert!
Wijnadvies:
Dit romige dessert combineert goed met een dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti. De zoete tonen van de wijn passen perfect bij de walnoten en de vanille in de notenmoes.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 28 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht / Gebak / Pannenkoeken
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst / Verjaardag