Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de flensjes
- 25 cl melk
- 125 gram bloem
- 2 st eieren
- snufje zout
Voor de vulling
- 200 gram kwark boursin of philadelphia
- 1 el crème fraîche
- 2 tl fijn gehakte dille
- 400 gram gerookte zalm in plakjes
- zout peper
- 1 st citroen uitgeperst
Instructies
Flensjes
- Meng de melk met de eieren.
- Kluts met een garde het geheel goed door.
- Meng beetje bij beetje de bloem er door,
- Voeg een snufje zout toe en roer even door. Zet het beslag 30 minuten opzij.
- Bak de flensjes en laat ze afkoelen.
Vulling
- Meng in een kom de kwark (Boursin-Philadelphia) met de kwark.
- Voeg wat zout en peper toe.
- De rolletjes maken
- Bestrijk elk flensje met een laagje crème, beleg met zalm.
- Sprenkel met wat citroensap.
- Rol het flensje op.
- Snijd in stukjes van zo’n 4 cm en zet het rolletje vast met een cocktailprikker.