Fluweelzachte Courgettesoep met Waterkers
Deze Fluweelzachte Courgettesoep met Waterkers is een verfijnd en smaakvol voorgerecht. De courgettebolletjes zorgen voor een speelse en elegante presentatie.
Equipment
- Meloenboor
- soepkommetjes
Ingrediënten
- 15 g boter
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 1 bosje waterkers grof gesneden
- 2 kleine courgettes ongeschild
- 2 sjalotten gesnipperd
- 1 dl slagroom
- Zout en peper
Instructies
- Verhit de boter in een pan en bak de gesnipperde sjalotten 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de waterkers toe en bak kort mee.
- Gebruik een meloenboor om uit de ongeschilde courgettes bolletjes te steken (7 per persoon).
- Blancheer de courgettebolletjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
- Snijd de rest van de courgettes in stukken en voeg ze toe aan het sjalotmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper en bak nog 10-15 minuten op laag vuur.
- Pureer het mengsel in een keukenmachine en zeef de puree voor een gladde structuur.
- Voeg de warme bouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met extra zout en peper.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met de courgettebolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze soep met een stukje knapperig stokbrood of een lichtgroene salade.
Wijnadvies:
Combineer deze soep met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g