Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus

Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus

Foe Yong Hai, een heerlijke Chinese omelet met een zoetzure tomatensaus. Eenvoudig en snel te bereiden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de omelet:

  • 4 eieren
  • Fijne soepgroenten ongeveer 200-250 gram

Voor de saus:

  • 250 gram tomatensaus
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • Scheut ketjap manis
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Scheutje gembersiroop
  • Chilivlokken naar smaak

Instructies

  • Klop de eieren in een kom en meng er de fijne soepgroenten doorheen.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het eimengsel tot een grote omelet.
  • Zorg ervoor dat de omelet gelijkmatig gaar wordt.
  • Terwijl de omelet bakt, bereid je de saus.
  • Voeg de tomatensaus, geraspte knoflook, ketjap manis, bruine suiker, gembersiroop en chilivlokken toe aan een kookpan.
  • Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost en de smaken goed zijn vermengd.
  • Snijd de omelet in stukken en leg deze op een bedje van gekookte rijst.
  • Giet de warme zoetzure tomatensaus over de omelet en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Riesling of een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Veganistisch