Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus
Foe Yong Hai, een heerlijke Chinese omelet met een zoetzure tomatensaus. Eenvoudig en snel te bereiden!
Ingrediënten
Voor de omelet:
- 4 eieren
- Fijne soepgroenten ongeveer 200-250 gram
Voor de saus:
- 250 gram tomatensaus
- 1 teentje knoflook geraspt
- Scheut ketjap manis
- 2 eetlepels bruine suiker
- Scheutje gembersiroop
- Chilivlokken naar smaak
Instructies
- Klop de eieren in een kom en meng er de fijne soepgroenten doorheen.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het eimengsel tot een grote omelet.
- Zorg ervoor dat de omelet gelijkmatig gaar wordt.
- Terwijl de omelet bakt, bereid je de saus.
- Voeg de tomatensaus, geraspte knoflook, ketjap manis, bruine suiker, gembersiroop en chilivlokken toe aan een kookpan.
- Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost en de smaken goed zijn vermengd.
- Snijd de omelet in stukken en leg deze op een bedje van gekookte rijst.
- Giet de warme zoetzure tomatensaus over de omelet en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Riesling of een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 15 g