Foeyonghai met Mihoen en Groenten
Ingrediënten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 400 g Chinese groentemix
- 500 g mihoen
- 1 pak Foo Yong Hai-mix
- 6 eieren M
- 75 ml koud water voor omeletmix
- 250 ml water voor sausmix
Instructies
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok.
- Voeg de Chinese groentemix toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
- Voeg de mihoen toe en roerbak nog ongeveer 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Klop in een kom de omeletmix en eieren met 75 ml koud water los.
- Schep het eimengsel door het groentemengsel in de wok.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan.
- Voeg het eimengsel toe en bak de omelet op zacht vuur in ongeveer 4 minuten goudbruin aan één zijde.
- Keer de omelet om en bak nog ongeveer 3 minuten goudbruin aan de andere zijde.
- Breng intussen 250 ml water aan de kook en roer de sausmix door het kokende water tot een gladde saus.
- Snijd de omelet in punten, verdeel over de borden en schenk de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc past goed bij deze Foeyonghai.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g