Foeyonghai met Mihoen en Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 g Chinese groentemix
  • 500 g mihoen
  • 1 pak Foo Yong Hai-mix
  • 6 eieren M
  • 75 ml koud water voor omeletmix
  • 250 ml water voor sausmix

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok.
  • Voeg de Chinese groentemix toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de mihoen toe en roerbak nog ongeveer 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • Klop in een kom de omeletmix en eieren met 75 ml koud water los.
  • Schep het eimengsel door het groentemengsel in de wok.
  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Voeg het eimengsel toe en bak de omelet op zacht vuur in ongeveer 4 minuten goudbruin aan één zijde.
  • Keer de omelet om en bak nog ongeveer 3 minuten goudbruin aan de andere zijde.
  • Breng intussen 250 ml water aan de kook en roer de sausmix door het kokende water tot een gladde saus.
  • Snijd de omelet in punten, verdeel over de borden en schenk de saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc past goed bij deze Foeyonghai.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst China
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij