Fondue met kaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g emmenthal
  • 500 g Comte
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl kirsch facultatief
  • 1 kg brood
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Snijd het brood in regelmatige blokjes.
  • Pel het knoflook en wrijf er het fondue-keteltje mee in, tot het teentje is opgebruikt.
  • Warm de wijn op in het keteltje.
  • Als hij begint te koken, werp er dan, in een keer, de geraspte kaas bij.
  • Doe er peper en muskaat bij, dan de kirsch en breng aan de kook.
  • Zet het keteltje op tafel op een klein alcoholvuurtje.
  • Regel de vlam zodanig dat de fondue blijft sudderen.
  • Serveer met een korfje brood, leder genodigde kan zich daarvan bedienen: neem met een lange vork een stukje brood en doop dit in de fondue.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zet de vlam lager, al naar gelang de fondue vermindert om te eindigen kunt u de gegratineerde broodresten op de bodem van het keteltje verder verdelen.
Bijpassende wijn:
een witte wijn van arbois of een apremont.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst