Forel met Geroosterde Amandelen en Roomsaus

Een rustieke foto van een goudbruin gebakken forelfilet met amandelen, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De forelfilet is gegarneerd met geroosterde amandelschijfjes en een drizzle van citroen-botersaus. Verse kruiden zoals peterselie voegen een vleugje kleur toe. Ernaast liggen geroosterde aardappeltjes en een partje citroen. Op de achtergrond een houten snijplank met extra amandelen en een klein schaaltje saus, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Forel met Geroosterde Amandelen en Roomsaus

Een klassiek Frans visgerecht met ovengebakken forel, gegarneerd met geroosterde amandelschilfers en een romige saus. Heerlijk met aardappelen of salade.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 forellen 150 g per stuk
  • 150 g amandelschilfers
  • 100 g slagroom
  • 1 citroen
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 600 g boter of margarine
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de forellen schoon, spoel af en dep droog.
  • Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout.
  • Leg de forellen in een ingevette ovenschaal.
  • Besprenkel met citroensap en strooi de peterselie erover.
  • Bak de forellen 10 minuten in het midden van de oven.
  • Haal ze voorzichtig uit de ovenschaal en leg ze op een warme serveerschaal.
  • Verwarm de room licht in een pannetje en giet over de forellen.
  • Rooster de amandelschilfers in een beetje boter goudbruin in een koekenpan.
  • Bestrooi de forellen met de geroosterde amandelen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade.
Wijnadvies:

Een droge rosé zoals Rosé de Provence past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lunch / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden