Forel met riesling
Equipment
- keukenpapier
- ovenschaal 20 x 30 cm,
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter.
- Rest van boter in klontjes verdelen.
- Sjalotjes pellen, fijn snipperen en in ovenschaal leggen.
- Forellen schoonmaken, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen.
- Riesling over forellen schenken.
- Helft van boter over forellen verdelen.
- Afdekken met aluminiumfolie.
- Forellen midden in de oven in 15 minuten gaar laten worden.
- Vocht uit ovenschaal boven steelpan zeven, met een schuimspaan vis tegenhouden.
- Ovenschaal met vis afdekken met aluminiumfolie.
- Vocht tot de helft laten inkoken.
- Crème fraîche en rest van boter erdoorheen kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bieslook boven saus fijn knippen.
- Vis in ovenschaal opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Saus apart serveren.
Voedingswaarden
Calories: 475 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 35 g | Vet: 36 g