Forel met varkensvlees
Equipment
- lage ovenschaal 25 x 30 cm ingevet
Ingrediƫnten
- 4 forellen
- 50 g spekblokjes
- 150 g half-om-halfgehakt
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels droge sherry
- 1 bosuitje in stukjes van 4 cm
- 4 cm gemberwortel geschild
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 C.
- Vissen afspoelen onder koud stromend water en droogdeppen met keukenpapier.
- Vissen met een scherp mes aan beide zijden elke 2 cm kruislings inkerven.
- In keukenmachine spekblokjes fijnhakken.
- Gehakt toevoegen en machine kort laten draaien.
- In kommetje oestersaus, sojasaus, olie, sherry en peper naar smaak mengen en 3 eetlepels door gehaktmengsel scheppen. Buikholten van forellen vullen met gehakt en forellen in ovenschaal leggen.
- Bosui en gember in luciferdunne reepjes snijden en over vis strooien.
- Rest van sausje erover schenken.
- In midden van oven forel in 25-30 minuten gaar laten worden.
- Als bovenkant te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met roergebakken mihoen en roergebakken Chinese kool.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 27 g | Vet: 21 g