Forel met varkensvlees

Forel met varkensvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 4 forellen
  • 50 g spekblokjes
  • 150 g half-om-halfgehakt
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 bosuitje in stukjes van 4 cm
  • 4 cm gemberwortel geschild

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 C.
  • Vissen afspoelen onder koud stromend water en droogdeppen met keukenpapier.
  • Vissen met een scherp mes aan beide zijden elke 2 cm kruislings inkerven.
  • In keukenmachine spekblokjes fijnhakken.
  • Gehakt toevoegen en machine kort laten draaien.
  • In kommetje oestersaus, sojasaus, olie, sherry en peper naar smaak mengen en 3 eetlepels door gehaktmengsel scheppen. Buikholten van forellen vullen met gehakt en forellen in ovenschaal leggen.
  • Bosui en gember in luciferdunne reepjes snijden en over vis strooien.
  • Rest van sausje erover schenken.
  • In midden van oven forel in 25-30 minuten gaar laten worden.
  • Als bovenkant te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met roergebakken mihoen en roergebakken Chinese kool.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 27 g | Vet: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Varkensvlees / Vis / Vlees
Land van herkomst China