Frambozenpudding met Verse Saus en Nougatine
Een fris en fruitig dessert van romige frambozenpudding met een zelfgemaakte frambozensaus en een knapperige topping van nougatine.
Ingrediënten
- 1 pakje frambozenpuddingpoeder 75 g
- 125 ml slagroom
- 375 ml melk
- 3 blikjes frambozen à 75 g
- 200 g verse frambozen
- 60 g suiker
- 1 eetlepel citroensap
- Slagroom uit spuitbus
- 2 eetlepels nougatine
Instructies
- Meng in een kom het frambozenpuddingpoeder met de slagroom en klop het geheel goed door.
- Breng de melk aan de kook in een steelpan en haal de pan van het vuur.
- Roer het slagroommengsel door de melk en breng opnieuw aan de kook, terwijl je blijft roeren.
- Laat de pudding nog 2 minuten op zacht vuur koken, terwijl je blijft roeren.
- Spoel de puddingvormpjes om met koud water en verdeel de pudding over de vormpjes.
- Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat ze 1 uur afkoelen op kamertemperatuur, gevolgd door 1 uur opstijven in de koelkast.
- Giet het sap van de blikframbozen af en doe de frambozen met suiker en citroensap in een steelpan.
- Breng het mengsel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Druk het frambozenmengsel met de bolle kant van een lepel door een zeef en vang de gladde saus op in een bakje.
- Snijd de puddinkjes los van de randen van de vormpjes en draai ze om op een bordje.
- Schep de frambozensaus naast en over de puddinkjes.
- Spuit een toefje slagroom op elk puddinkje en strooi er nougatine overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de puddinkjes direct uit de koelkast voor een heerlijk fris dessert. Voeg een extra garnering van verse muntblaadjes toe voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte en fruitige dessertwijn zoals Moscato d'Asti. De sprankelende en zoete tonen passen perfect bij de frisse frambozensmaak.
Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g