Franse Haricots Verts Salade
Dit snel te maken voorgerecht is een heerlijke, vegetarische optie die perfect past bij een lichte Franse maaltijd.
Ingrediënten
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 15 g verse peterselie fijngeknipt
- 12½ g verse bieslook fijngeknipt
- 1 theelepel dragon
- 6-7 eetlepels olijfolie
- 125 g kastanjechampignons
- 1 eetlepel citroensap
- 150 g haricots verts
- 50 g botersla
Instructies
- Marineer de sjalotten 5 minuten in de rode-wijnazijn in een kom.
- Meng de fijngeknipte peterselie, bieslook en dragon door de sjalot.
- Voeg druppelsgewijs, al kloppend, de olijfolie toe tot er een smeuïge dressing ontstaat.
- Breng op smaak met zout, peper en een mespunt suiker.
- Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de onderkant eraf.
- Snijd de champignons in flinterdunne plakjes of schaaf ze.
- Besprenkel de champignonplakjes met citroensap.
- Snijd de topjes van de haricots verts, maar laat het puntje onderaan zitten.
- Kook de haricots verts beetgaar in ruim kokend water met zout.
- Spoel de haricots verts in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken.
- Meng de botersla in een kom met een kwart van de dressing.
- Verdeel de sla en champignons over vier wijnglazen of coupes.
- Meng de haricots verts met de rest van de dressing en schep een kwart ervan in elk glas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon BlancVoedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g