Franse Haricots Verts Salade

Franse Haricots Verts Salade

Dit snel te maken voorgerecht is een heerlijke, vegetarische optie die perfect past bij een lichte Franse maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 15 g verse peterselie fijngeknipt
  • 12½ g verse bieslook fijngeknipt
  • 1 theelepel dragon
  • 6-7 eetlepels olijfolie
  • 125 g kastanjechampignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 g haricots verts
  • 50 g botersla

Instructies

  • Marineer de sjalotten 5 minuten in de rode-wijnazijn in een kom.
  • Meng de fijngeknipte peterselie, bieslook en dragon door de sjalot.
  • Voeg druppelsgewijs, al kloppend, de olijfolie toe tot er een smeuïge dressing ontstaat.
  • Breng op smaak met zout, peper en een mespunt suiker.
  • Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de onderkant eraf.
  • Snijd de champignons in flinterdunne plakjes of schaaf ze.
  • Besprenkel de champignonplakjes met citroensap.
  • Snijd de topjes van de haricots verts, maar laat het puntje onderaan zitten.
  • Kook de haricots verts beetgaar in ruim kokend water met zout.
  • Spoel de haricots verts in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Meng de botersla in een kom met een kwart van de dressing.
  • Verdeel de sla en champignons over vier wijnglazen of coupes.
  • Meng de haricots verts met de rest van de dressing en schep een kwart ervan in elk glas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch