Franse Pompoentaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 250 gram bloem
  • 2 eierdooiers
  • 125 gram boter
  • 5 gram zout

Vulling:

  • 200 gram pompoen
  • 100 gram bloem
  • ½ liter melk
  • 60 gram boter
  • 60 gram suiker
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel rum
  • 400 gram bladerdeeg

Instructies

  • Maak een kuiltje in de bloem en voeg de eierdooiers, blokjes koude boter en zout toe.
  • Voeg 3-4 eetlepels koud water toe en kneed het geheel snel met de vingertoppen tot een samenhangend deeg.
  • Druk het deeg plat met de palm van je hand tot een dikte van 1 cm en maak er een bal van.
  • Laat het deeg 2 uur rusten in de koelkast.
  • Schil de pompoen, snijd deze in stukjes en kook ze gedurende 20 minuten.
  • Laat ze uitlekken.
  • Meng de pompoen met bloem en roer de melk erdoor.
  • Voeg boter en suiker toe en breng het mengsel al roerend aan de kook.
  • Roer van het vuur af de eieren één voor één erdoor en voeg de rum toe.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit en bekleed hiermee een taartvorm van 26 cm doorsnede.
  • Vul de vorm met het pompoenmengsel en bak de taart gedurende 35 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Taart
Land van herkomst Frankrijk