Franse Stroganoffsaus met Wodka en Cognac
Ervaar de luxe van een klassieke Franse Stroganoffsaus met een vleugje wodka en cognac. Deze rijke en smaakvolle saus is perfect voor het op smaak brengen van biefstuk of andere vleesgerechten. Een echte culinaire traktatie!
Ingrediënten
- ½ ui gesnipperd
- ½ paprika gesnipperd
- Klein stukje prei fijngesneden
- 2 knoflookteentjes geperst
- Een paar takjes peterselie fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 augurk fijngesneden
- ½ doosje champignons fijn gesneden
- Kookroom
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Worcestersaus
- Dragon
- Kervel
- Roomboter
- 1 kopje bouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Tomatenketchup
- Wodka
- Cognac
- Schepje suiker
- Citroensap
- Onafgemaakte jus zonder vet
Instructies
- Verhit roomboter in een pan en voeg de ui, paprika en champignons toe.
- Bak tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de prei en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
- Voeg de kappertjes, augurk, paprikapoeder, tomatenpuree en tomatenketchup toe.
- Roer goed door.
- Blus af met wodka en cognac.
- Flambeer indien gewenst door de pan scheef op het gas te houden.
- Wees voorzichtig met hoge vlammen.
- Voeg de peterselie, kookroom, suiker, citroensap, bouillon, dragon en kervel toe.
- Roer goed door en laat de saus enkele minuten sudderen.
- Breng op smaak met peper, zout en Worcestersaus.
- Voeg de onafgemaakte jus toe (zonder vet) en laat nog even doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij biefstuk.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past perfect bij de rijke smaken van deze saus.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g