Franse vissoep

Franse vissoep

Franse vissoep

Snel te maken en slank
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bruine pistoletjes afbakbroodjes, zak à 8 stuks
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak ratatouille-groentemix 400 g
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1 schaaltje kabeljauwfilet graatvrij ca. 200 g
  • 1 bak fruits de mer zeevruchten, 150 g
  • 1 potje tapenade van gedroogde tomaatjes 140 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Broodjes afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Groentemix ca. 3 minuten roerbakken.
  • Tomaatblokjes, bouillonblokjes en ½ l water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Intussen kabeljauw in stukjes snijden.
  • Kabeljauw en fruits de mer toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meekoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Soep serveren met warme broodjes en tapenade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk