Fris Groene Salade met Pistache-Limoendressing

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Pain Madeleine maïsbrood oudbakken
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 125 g pistachenoten
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 limoen uitgeperst
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 g friséesla
  • 75 g rucolasla
  • 1 bakje tuinkers losgeknipt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Ontkorst het brood en maal het tot fijn kruim in de keukenmachine.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak het broodkruim op laag vuur in ongeveer 4 minuten knapperig en goudbruin.
  • Roer af en toe.
  • Pel de pistachenoten en wrijf de stugge velletjes en zout eraf onder koud stromend water.
  • Klop in een slakom een dressing van de resterende olijfolie, gesnipperde sjalot, geperste knoflook, limoensap, mosterd en tijm.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door de dressing.
  • Strooi het geroosterde broodkruim over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze groene salade met een lichte en frisse Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn passen goed bij de limoen in de dressing en de frisse smaken van de sla en pistachenoten

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Nederland