Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de asperges rondom twee keer en snijd het harde onderste stukje af.
- Kook de asperges in water met zout, 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker gedurende ongeveer 15 minuten (of stoom ze in een stoomoven op 100 °C voor 12 minuten).
- Snijd de asperges schuin in stukjes.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Kook de broccoli kort om de kleur en knapperigheid te behouden (of stoom ze in een stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).
- Bereid de zalm volgens een van de aangegeven methoden en laat deze afkoelen.
- Druk voorzichtig de segmentjes los.
- Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.
- Maak een dressing van olijfolie en citroensap, breng op smaak met peper, zout en suiker.
- Proef en pas de smaak indien nodig aan.
- Schep voorzichtig wat van de zalmsegmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop.
- Giet wat van de dressing over de salade en bestrooi met gehakte dille.