Frisse avocadomousse met komkommertartaar

Frisse avocadomousse met komkommertartaar

Een zomers en kleurrijk voorgerecht met romige avocadomousse, frisse komkommertartaar en verrassende garnituren als grapefruit, zeewier en pistachenoten.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Droogmachine
  • Meloenboor
  • pommes parisienneboor

Ingrediënten

  • 2 el cottage cheese
  • 2 limoenen
  • 3 avocado's
  • 30 g pistachenoten
  • 50 g gemixte kiemen
  • 50 g zeekraal
  • 50 g zeewier
  • 75 ml olijfolie
  • 1 bos Thaise basilicum
  • 1 gele grapefruit
  • 0.5 Galia meloen
  • 1 komkommer

Instructies

  • Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Mix de avocado met het limoensap, de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender.
  • Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
  • Vul de cocktailglazen met de mousse.
  • Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
  • Snijd de Thaise basilicum grof.
  • Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de gele grapefruit in partjes.
  • Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
  • Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar.
  • Verdeel de partjes gele grapefruit erover.
  • Schep de cottage cheese erop.
  • Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer in elegante cocktailglazen voor een feestelijk effect en werk af met een extra blaadje Thaise basilicum bovenop.
Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc of Verdejo past perfect bij de romige avocado en citrusaccenten.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 7 g | Vet: 27 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch