Basilicum Citroenmayonaise

Basilicum Citroenmayonaise

Deze basilicum citroenmayonaise is een heerlijke aanvulling bij gegrilde vis, kip, groenten of als dip voor frietjes.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • Olijfolie ongeveer 200 ml
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 handvol verse groene basilicumblaadjes fijngehakt
  • Peper en zout

Instructies

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn om schiften te voorkomen.
  • Doe de eierdooiers en het citroensap in een kom en klop ze los met een garde of elektrische mixer.
  • Giet er al kloppend beetje bij beetje de olijfolie bij totdat de mayonaise stijf wordt.
  • Voeg olijfolie toe tot je voldoende mayonaise hebt gemaakt (ongeveer 200 ml).
  • Schep de fijngehakte basilicum en geperste knoflook door de mayonaise.
  • Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn om een mooie, stabiele mayonaise te krijgen.

Wijnadvies:

Deze frisse mayonaise past goed bij lichte, frisse witte wijnen zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De citrus- en basilicumsmaak combineert perfect met de lichte zuren en fruitige tonen van deze wijnen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 2 g | Vet: 27 g | Zout: 0.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Saus
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij / Tarwevrij / Vegetarisch