Bietensalade geserveerd in een rustieke schaal, met een basis van verse paksoibladeren, gegarneerd met fijngesneden rode bietjes, dunne rode uienringen en reepjes zalm. Licht besprenkeld met wijnazijn voor een frisse smaak. Een kleurrijk en gezond voorgerecht.

Frisse Bietensalade met Paksoi en Zalm

Een frisse en kleurrijke bietensalade met paksoi, zalm en een vleugje azijn – perfect als voorgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 paksoi alleen de groene bladeren
  • 4 rode bietjes gekookt, in stukjes gesneden
  • 4 rode uien fijn gesneden
  • 300 g zalm in reepjes gesneden
  • Wijnazijn naar smaak

Instructies

  • Gebruik alleen de groene bladeren van de paksoi en meng deze met wat wijnazijn.
  • Snijd de bietjes en rode ui fijn en meng ze met wat azijn naar smaak.
  • Snijd de zalm in kleine reepjes.
  • Leg de paksoi in een ruime schaal en verdeel het bietjes- en uienmengsel erbovenop.
  • Leg de reepjes zalm bovenop de salade.
  • Laat de salade een kwartiertje afgedekt in de koelkast staan voor de smaken zich goed te mengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een extra beetje citroensap voor een frisse, zure kick.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van de bietensalade.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Azië / Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden