Frisse Bietensalade met Paksoi en Zalm
Een frisse en kleurrijke bietensalade met paksoi, zalm en een vleugje azijn – perfect als voorgerecht.
Ingrediënten
- 2 paksoi alleen de groene bladeren
- 4 rode bietjes gekookt, in stukjes gesneden
- 4 rode uien fijn gesneden
- 300 g zalm in reepjes gesneden
- Wijnazijn naar smaak
Instructies
- Gebruik alleen de groene bladeren van de paksoi en meng deze met wat wijnazijn.
- Snijd de bietjes en rode ui fijn en meng ze met wat azijn naar smaak.
- Snijd de zalm in kleine reepjes.
- Leg de paksoi in een ruime schaal en verdeel het bietjes- en uienmengsel erbovenop.
- Leg de reepjes zalm bovenop de salade.
- Laat de salade een kwartiertje afgedekt in de koelkast staan voor de smaken zich goed te mengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een extra beetje citroensap voor een frisse, zure kick.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van de bietensalade.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g