Frisse Bietjespuree met Citroen

Frisse Bietjespuree met Citroen

Frisse Bietjespuree met Citroen

Deze frisse bietjespuree met citroen is een smaakvol en gezond bijgerecht dat kleur en smaak toevoegt aan je maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 500 gram schoongemaakte en gekookte bietjes
  • 25 gram boter
  • 1 gepeld en gesnipperd sjalotje
  • 1 gesnipperd augurkje
  • Zout
  • Peper
  • Enkele druppels citroensap

Instructies

  • Smelt de boter in een pan.
  • Smoor de bietjes samen met het sjalotje en de augurk gedurende 15 minuten.
  • Pureer de bietjes met een staafmixer of keukenmachine.
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Verwarm het geheel nog even goed door tot de puree de gewenste dikte heeft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze puree met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst