Frisse Bietjespuree met Citroen
Deze frisse bietjespuree met citroen is een smaakvol en gezond bijgerecht dat kleur en smaak toevoegt aan je maaltijd.
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een pan.
- Smoor de bietjes samen met het sjalotje en de augurk gedurende 15 minuten.
- Pureer de bietjes met een staafmixer of keukenmachine.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en citroensap.
- Verwarm het geheel nog even goed door tot de puree de gewenste dikte heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze puree met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 7 g